RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Включення України посилить Європейський союз - Яценюк

Гарантована українською Конституцією європейська інтеграція має всі шанси зміцнити Європу в її обороні проти зовнішнього ворога.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк під час 12-го Київського Безпекового Форуму

Він закликав європейських дипломатів визначитися з формулюванням щодо планів України відносно інтеграції та реакції Євросоюзу на ці амбіції.

"У мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС напишіть просто - "Європа хоче бачити Україну членом Європейського Союзу", - сказав Яценюк.

Яценюк провів аналогію між членством України в Євросоюзі та отриманням нею безвіза в країни Європи.

"Мало хто вірив в те, що це станеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І у нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо мету - ми її можемо досягти".

На його думку, розширення ЄС дозволить знизити напруженість в східній Європі, спровоковану агресією Кремля.

"Слабкість Заходу провокує силу Росії. Чим сильніше ми - тим сильніша демократія. Чим ми ближче - тим менше шансів у диктаторів і різного роду спадкоємців більшовизму захоплювати території", - підкреслив лідер "Народного фронту".

Він зазначив, що Європейський Союз - це "один з найкращих проектів за світову історію", і включення України лише посилить його.

"Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об'єднаної Європи. Щоб прийшов той момент, коли у великій об'єднаній Європі з'явиться ще одна країна - Україна", - сказав Арсеній Яценюк.