RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Атака на дружбу: пропаганда Кремля роздуває навколо України новий скандал

Росія намагається роздути великий міжнародний скандал з історії зі спробою забудови території на околиці Полтави, де імовірно знаходиться поховання загиблих під час Голокосту євреїв.

Про це йдеться в матеріалі на сайті "Інформаційний опір".

У виданні відзначили, що господарському спору з забудовою вже 8 років, і міська влада багато разів обіцяла представникам Ізраїлю зупиняти роботи у разі, якщо на місці буде виявлено поховання.

"Ряд російських і ізраїльських ЗМІ повідомив про "кричущий факт" забудови в Полтаві поховань євреїв, які стали жертвами Голокосту. Суперечка, якій 8 років, зацікавила кремлівську пропаганду після звернення посла Ізраїлю в Україні Йоеля Ліона до мера Полтави з проханням призупинити забудову місця поховання", - повідомив він.

Згідно з матеріалом, до справи був підключений відомий російський пропагандист - президент "Інституту Близького сходу" Євген Сатановський. Саме він курирує інформаційну кампанію з роздування фейку.

"Російська пропаганда намагається з цієї ситуації створити міжнаціональний конфлікт, особливо з урахуванням того, що в України і Ізраїлю хороші дружні відносини", - зазначив автор.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі почав поширюватися фейк про те, що українські військові зайняли кілька вулиць в Донецьку, вибивши звідти бойовиків незаконних збройних формувань.