RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Російський реванш в ПАРЄ: з'явилися нові скандальні подробиці по Україні

Профільні комітети ПАРЄ, розглянувши питання про повноваження делегації РФ, прийняли рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, які залишалися дозволеними після рішення асамблеї, прийнятого 24 червня.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди", з посиланням на відповідні рішення комітетів.

Моніторинговий комітет ПАРЄ, який розглядав питання порушень принципів Ради Європи з боку РФ і членів російської делегації, не знайшов підстав пропонувати асамблеї накладати на росіян будь-які обмеження.

Крім того, в доповіді комітету серед вимог і закликів до РФ не виявилося пунктів, що стосуються окупованого Криму, нападу РФ на Донбас і фактичного контролю на цій території, за винятком згадки про збитий авіалайнер MH17.

Регламентний комітет, який розбирався з присутністю в складі делегації РФ депутатів, які голосували за анексію Криму, а також обраних з урахуванням голосів кримчан, взагалі відмовився від доповіді.

Як наголошується, в цих обставинах повноваження депутатів від РФ майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які залишалися доступними після скандального рішення ПАРЄ, прийнятого в понеділок.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", скандальний депутат Держдуми РФ Леонід Слуцький, який звинувачувався в сексуальних домаганнях, може стати віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.