RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Союзники України планують спільні дії після повернення Росії в ПАРЄ

Країни, які проголосували проти повернення Росії в ПАРЄ, хочуть розробити загальний фронт.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Держави Центральної та Східної Європи працюють над загальною резолюцією у справі повернення Росії права голосу в ПАРЄ", - заявив маршал польського Сенату Станіслав Карчевський.

Політик зустрівся з представниками країн, запрошеними до Любліна на святкування 450-річчя підписання Люблінської Унії. Карчевський зазначив, що найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина і Грузія обговорять спільні кроки.

"Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн, які приїхали на сьогоднішній захід, мені говорили, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити дуже важко. Замість цього ми говорили про проведення спільної зустрічі якомога швидше", - заявив маршал.

Нагадаємо, польська делегація не братиме участі в засіданні Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури на початку наступного тижня. Це пов'язано з поверненням РФ в ряди організації.

Як повідомляв "Апостроф", Захід і Російська Федерація ще до вступу на посаду президента України Володимира Зеленського погодили якийсь непублічний план, який передбачав, зокрема, повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).