RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Чим Україна зустріне пряму агресію Росії: генерал назвав розробки

У разі відкритого повномасштабного вторгнення військ Росії на територію України, їм буде чим відповісти, однак стратегічно підготовка до цього варіанту розвитку подій ведеться на недостатньому рівні.

Про це "Апострофу" розповів колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

За його словами, тактично у України є напрацювання, що дозволяють відповісти Росії. У той же час, на стратегічному рівні необхідно проводити більш активну зовнішню політику.

"На стратегічному ми можемо підключати союзників. Окрім нарощення нашої зброї і готовності до бойових дій треба проводити дуже ефективну політику з нашими партнерами, що, на жаль, не відбувалося ні до того, ні зараз. Це поки що протокольні зустрічі, які не формують ні політичний, ні безпековий, ні потужний економічний інтеграційний потенціал. Ще не прийшла команда професіоналів, яка б допомагала Зеленському у системі безпеки, економіки, оборони й створенні інноваційних форматів", - зазначає Маломуж.

Що ж стосується озброєнь, то тут Україна підготовлена краще, проте нові розробки необхідно впровадити в ЗСУ.

"Корсари" (протитанковий ракетний комплекс розробки київского конструкторського бюро "Луч", - "Апостроф"), "Скіф" (українсько-білоруський протитанковий ракетний комплекс - "Апостроф"). Вони співмірні з "Джавелінами" і навіть краще за деякими параметрами. Танки "Оплот". Нові тактичні комплекси, оснащені радіотехнічними засобами, кращими, ніж європейські. А за системами радіороздвіки наша країна перемагала навіть Великобританію і Францію, Німеччину і Росію. Ми все це маємо, але не використовуємо ефективно. У багатьох лінійках ми маємо надзвичайно потужні розробки, які за рік-півтора можуть бути введені в штат збройних сил України", - підкреслив генерал.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Миколою Маломужем: У найближчі тижні Путін буде провокувати ситуацію в Україні.