RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У США немає впевненості: генерал вказав на серйозну проблему з постачанням летальної зброї Україні

США побоюються передавати високотехнологічну зброю в Україну, тому необхідно робити ставку на власну оборонну промисловість.

Про це "Апострофу" розповів колишній глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

За його словами, деякі поставки летального озброєння з США в Україну плануються, однак очікувати особливо потужної і дорогої зброї не варто.

"На тактичному рівні це може бути стрілецька зброя, деякі елементи протитанкових озброєнь, зовсім невеликі додаткові партії "Джавелінів", особливо - броньована авто техніка, засоби протиповітряної оборони і радіоелектронної розвідки. Частково це будуть засоби, пов'язані з охороною не лише сухопутних, а й морських кордонів і у перспективі – катери. Це те, що ми можемо отримати протягом півроку. Особливо потужної зброї або дорогої високотехнологічної не буде точно. Бо у США нема впевненості, що вона не буде захоплена Росією або передана в РФ якимись силами навіть при різних режимах в Україні. Тому рівень підтримки є, але він не визначальний. Нам треба робити ставку на свої ОПК, технологічний комплекс, який за багатьма параметрами не гірший, ніж у Європі і навіть у США", - відзначає Маломуж.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Миколою Маломужем: У найближчі тижні Путін буде провокувати ситуацію в Україні.