RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Сили нерівні: озвучено тривожний прогноз щодо переговорів України з Росією

Україна і Росія не прийдуть до компромісного рішення на переговорах щодо Донбасу через нерівні сил.

Про це розповів "Апострофу" радянський дисидент, голова Асоціації єврейських громадських організацій та громад України Йосип Зісельс.

Він висловив свою думку про можливість переговорів України з країною-агресором щодо повернення окупованих російськими бойовиками територій Донецької та Луганської областей.

"Тут напрошується аналогія з байкою Крилова, що як, друзі, ви не сідайте, а в музиканти не годитесь. Сили надто нерівні. Розмовляти на рівних, тобто будувати якісь компромісні рішення можна, коли у вас однакові умови в переговорах. Росія вважає себе набагато сильнішою, що вона може реалізувати будь-який сценарій, і вона не зважає на те, що хоче Україна. Тобто, якщо ми хочемо помиритися з Росією, це можна зробити тільки на умовах капітуляції, я в цьому переконаний. Чи хочемо ми цього? Я не хочу", - заявив Зісельс.

За його словами, перемогти військовим шляхом Україна не може, оскільки не має достатньо сил.

"Хоча Афганістан переміг Радянський Союз, але з величезними жертвами, і це зовсім інша історія. На мій погляд, потрібно слідувати тій же тактиці, яку вибрав президент Порошенко проти Росії - максимально зміцнювати армію, незважаючи на всі проблеми і корупцію. Тому що нам потрібно вирівнювати військову силу, нам потрібно вирівнювати дипломатичні сили, які також у нас поки слабкіші, ніж в Росії. Нам потрібно продовжувати те, що робив Порошенко - створювати і зміцнювати коаліцію на Заході проти Росії, оскільки самостійно ми перемогти не можемо", - зазначив радянський дисидент.

Також Йосип Зісельс наголосив, що Україна може перемогти разом з ЄС і НАТО, куди прагнем країна.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зеленський не розуміє, що він говорить про Донбас і його жителів - Йосип Зісельс".