RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленський звільнив переговірника, який вимагав зупинити "мінський процес"

Президент Володимир Зеленський вніс зміни в указ від 19 червня, звільнивши Романа Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Документ опубліковано на сайті президента.

Безсмертний протримався на цій посаді трохи більше місяця.

Нагадаємо, 10 серпня Безсмертний заявив про необхідність зупинки переговорного процесу в "мінському форматі", щоб притягнути до відповідальності винних у зриві режиму тиші на Донбасі і вбивстві 4 українських бійців.

"Чому я останні два дні наполягаю на тому, що треба було зробити заяву, що Україна призупиняє участь в "мінському процесі" до того моменту, поки не збереться "нормандський формат" і не вирішить питання відповідальності тих, хто скоїв цей злочин? Тому що домовленості дійсно передбачають відповідальність. В результаті того, що сталося, могли бути зірвані не тільки домовленості, а могли початися широкомасштабні бої. Поки не буде притягнутий до відповідальності той, хто зробив, хто дав команду, ніяких кроків далі не можна робити. Так виробляються механізми", - заявив Безсмертний.

Він зазначив, що це політичний процес, який потрібно постійно забезпечувати, оскільки інакше "режим тиші" не буде встановлено.

Як повідомляв "Апостроф", недавно на Донбасі бойовики знову порушили режим тиші. В результаті загинув боєць Нацгвардії, 25-річний снайпер Роман Романенко.