RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бойовики ДНР передали тіло 25-річного українського снайпера: з'явилися фото і відео

Бойовики так званої ДНР передали 13 серпня українській стороні сильно понівечене тіло 25-річного снайпера з полку "Азов" Романа Романенка з позивним "Біч".

Про це повідомляється в сепаратистських пабліках в соцмережах і ЗМІ.

В одному з пабліків також були опубліковані шокуючі кадри з убитим Романом.

У прес-службі "Азова" повідомили, що Роман загинув при виконанні бойового завдання - підірвався на ворожому фугасі.

Роман народився і виріс в Дніпрі, в "Азові" служив з кінця 2015 року на посаді снайпера. Був командиром одного з снайперських відділень. Коли на Світлодарській дузі в березні цього року командир групи снайперів отримав важке поранення, "Біч" був одним з бійців, які врятували йому життя.

Підкреслюється, що бойовики три доби не віддавали тіло Романа, поширюючи неправдиві дані щодо загибелі бійця. Азовці тричі намагалися евакуювати загиблого побратима, але їм заважали прицільні обстріли противника. Окупанти, прикриваючи свою групу найманців шквальним вогнем у бік українських військових, забрали тіло снайпера.

Як повідомляв "Апостроф", 12 серпня о клінічної лікарні Дніпра в результаті важких поранень помер командир взводу ЗСУ Дмитро Дашковець . Відомо, що він довгий час служив в 95-й окремій десантно-штурмової бригади. У 2004-2005 роках проходив службу у складі миротворчого контингенту в Іраку .