RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Наступник Волкера: стало відомо, хто може стати новим спецпредставником США в Україні

Новим спеціальним представником Держдепартаменту США в Україні може стати Майкл Костів, який раніше розглядався на посаду посла Сполучених Штатів.

Про це повідомляє ZN.ua.

Як зазначається, у Костіва можуть виникнути складнощі з затвердженням Сенатом, який потрібен для призначення послом. На посаду спецпредставника може призначити американський госсекеретарь без схвалення парламенту.

72-річний Майкл Костів протягом десяти років працював в ЦРУ, з якого він на початку 80-х пішов після скандалу. У статті про Костіва в англійській версії Вікіпедії йдеться про дивну історію: нібито наприкінці 1981 року він був спійманий в супермаркеті на крадіжці пакета з беконом вартістю в 2,13 дол. Він повідомив про цей інцидент своєму начальству і був відправлений в адміністративну відпустку. У 1982-му, після того як Костів подав у відставку, звинувачення були зняті. Втім, цей інцидент не завадив йому в 2004-2006 рр. бути радником директора ЦРУ.

Після відставки з ЦРУ Костів близько двадцяти років пропрацював в одній з найбільших в світі нафтогазових корпорацій - Chevron, в якій в 2001-2003 рр. займав посаду віце-президента з міжнародних урядових справ.

З 2006-го по 2011-й роки Костів був директором республіканського штабу комітету Сенату з питань збройних сил, який очолював сенатор-республіканець Джон Маккейн. За словами джерел журналістів, саме Костів привернув увагу Маккейна до українського питання.

З 2011-го і по теперішній час Костів обіймає посаду віце-президента Американської асоціації геологів-нафтовиків (AAPG). А з січня 2017-го також є радником директора Національної розвідки Дена Коутса.

Костів володіє українською, російською, іспанською, італійською та польською мовами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 28 вересня колишній спецпредставник США в переговорах по Україні Курт Волкер подав у відставку.