RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Прогрес не завжди добре: відомий журналіст пояснив, в чому особливість "формули Штайнмайера"

Застосування "формули Штайнмайера", на яке де-факто погодилося українське керівництво, для врегулювання ситуації на Донбасі не є єдиним способом закінчити війну.

Про це відомий журналіст і блогер Сергій Іванов розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Так, на думку Іванова, узгодження Україною "формули Штайнмайера" - це всього лише "смикання", щоб зрушити ситуацію з "мертвої точки".

Журналіст також зазначив, що в даний момент ситуацію на Донбасі не можна якимось чином змінити за рахунок внутрішніх резервів України - для цього політичному керівництву країни знадобиться підтримка партнерів, які зможуть вплинути на Росію з метою прибрати війська з окупованої території і повернути контроль над державним кордоном в регіоні.

"Прогрес - це не завжди добре. Невиліковна хвороба теж прогресує ... Я не впевнений, що ситуація зрушила з "мертвої точки", це не рух, а смикання, щоб розхитати ситуацію. На жаль, у нас поки немає енергії і ресурсів, щоб рухатися в якомусь напрямку", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Комітету парламенту з міжнародних відносин Богдан Яременко заявив, що Україна вже не зможе відмовитися від виконання комплексу заходів за "формулою Штайнмайера" в контексті врегулювання на Донбасі без "певних наслідків".Слід зазначити, що "формула" включає в себе забезпечення особливого статусу на Донбасі і проведення там прозорих виборів за українським законодавством.