RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зеленський прибув з офіційним візитом до Японії: онлайн трансляція

У понеділок, 21 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Японії, де візьме участь у церемонії інтронізації імператора Нарухіто.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Офіс президента.

На оприлюднених фото зафіксовано, як Зеленський з дружиною Оленою сходять з літака, а японська сторона зустрічає їх в аеропорту.

Незабаром Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив, що подякував Японії за фінансову допомогу Україні з 2014 року, яка досягла 1,8 млрд доларів. За його словами, ці кошти важливі для підтримки реформ, відновлення Донбасу і підтримки внутрішньо переміщених осіб.

"Ми зацікавлені в продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії. Особливо вдячні за пільговий кредит в майже $1 млрд на модернізацію Бортницької станції аерації".

Президент додав, що Україна високо цінує рішення щодо пом'якшення з 1 січня 2018 року візового режиму для громадян України і буде вдячна за продовження розгляду питання про безвізовий режим для українців, особливо напередодні Олімпійських ігор-2020.

Також з'явилося фото зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Як зазначили у прес-службі президента України, Зеленський в ході зустрічі з Абе подякував за йому послідовну політику Японії щодо підтримки України та невизнання незаконної анексії Криму, збереження санкцій проти Росії. Також він розповів про безпекову ситуацію на Донбасі та останні зрушення у напрямку припинення війни і досягнення миру.

В свою чергу, Сіндзо Абе високо оцінив результати реформ, проведених в Україні, та запевнив, що Японія й надалі підтримуватиме нашу країну у впровадженні позитивних змін.

Володимир Зеленський запросив прем’єр-міністра Японії відвідати Україну.

Як відомо, візит Зеленського в Японію триватиме до 24 жовтня, плануються зустрічі президента України з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту, членами парламентської асоціації дружби з Україною, керівництвом Японського агентства міжнародного розвитку та Японської асоціації нової економіки, представниками місцевого бізнесу .

Крім того, заплановано низку двосторонніх зустрічей Зеленського з лідерами зарубіжних країн.

Варто зазначити, що вже завтра в Японії очікуються важкі погодні умови - до берегів країни з півдня наближаються два нових тайфуни Неогурі і Буалу.

Неогурі повинен підійти вранці 22 жовтня, а Буалу вдарить в ніч на 26 жовтня. Пориви вітру очікуються від 45 до 50 метрів на секунду.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський здійснив офіційний візит до Латвії. Примітно, що з нагоди його приїзду рух по вулицях Риги не було перекрито.