RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії цинічно відповіли на ультиматум України

У відповідь на ноту Міністерства закордонних справ України з вимогою повернути захоплені в кінці 2018 року кораблі, в російському парламенті порадили публічно визнати "провокацію" в Керченській протоці.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Депутат верхньої палати парламенту РФ Сергій Цеков назвав цинічні умови для повернення захоплених в минулому році українських кораблів.

"Україна, наскільки мені відомо, до цих пір публічно не визнала факт провокації, яка була влаштована нею в Керченській протоці. Мені так здається, що якраз це слід було б зробити. І після цього вже говорити про майно", - заявив Цеков.

"Депутатка" від Криму Ольга Ковітіді заявила, що Україна використовує кораблі для здійснення політичного демаршу. "Україні потрібен політичний демарш. Україна в черговий раз створює політичну провокацію, не думаючи ні про своє майно, ні про долю своїх людей", - вважає вона.

Як повідомляв "Апостроф", 25 листопада 2018 року співробітники ФСБ Росії обстріляли і захопили в Чорному морі українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку.

При цьому російські силовики незаконно затримали 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону Росії, "судили" в окупованому Криму і перевезли в Москву.

На початку вересня всі моряки повернулися в Україну в рамках масштабного обміну утримуваними особами.