RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Припиніть брехати: колишня радниця Трампа заступилася за Україну

Колишня топ-чиновниця Білого дому Фіона Хілл закликала прихильників президента США Дональда Трампа припинити поширювати вигадки про втручання України в вибори глави американської держави в 2016 році.

Про це вона заявила, даючи свідчення Конгресу США в рамках процедури підготовки імпічменту президенту Трампу, передає DW.

Колишній старший директор по Європі і Росії в Раді національної безпеки при Білому домі, Фіона Хілл звернулася до членів Республіканської партії, які захищають президента Трампа. На її думку, вони повинні перестати розповсюджувати "вигаданий наратив", відповідно до якого Україна, а не Росія втручалася у вибори президента в США.

За словами Хілл, мова йде про теорію змови і "політично мотивовану брехню", яка служить інтересам Кремля. Тим часом саме Росія, починаючи з 2016 року, "систематично атакувала наші демократичні інститути", підкреслила вона.

Детальніше про процес підготовки імпічменту читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп над прірвою: чи зможе президент США уникнути імпічменту.