RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Продовжили терміни: в Росії пішли на нову підлість проти звільнених українських моряків

У ФСБ Росії прийняли рішення продовжити терміни розслідування в рамках справи українських моряків, які були викрадені під час захоплення кораблів у Керченській протоці в кінці 2018 року.

Про це розповів адвокат моряків Микола Полозов в Facebook.

За його словами, розслідування було продовжено до кінця січня 2020 року.

"Начальник Слідчого управління ФСБ Росії генерал-лейтенант юстиції М.В. Шишов продовжив термін попереднього розслідування у справі щодо українських військових моряків ще на 2 місяці, до 25 січня 2020 року", - розповів адвокат.

Також йому вдалося дізнатися про заплановані заходи ФСБ РФ по зазначеній справі. За інформацією адвоката, в російській спецслужбі мають намір допитати ще одного свідка і узгодити з оперативниками план щодо оперативно-розшукових заходів.

Полозов вказав, що ФСБ не має наміру викликати українських моряків на допити або проводити з ними інші слідчі дії.

"У відношенні військових моряків слідчі дії не заплановані, виклики моряків на слідчі дії не здійснювалися", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в міжнародному суді в Гаазі дали хід справі щодо захоплення українських кораблів у Керченській протоці. Так, Україна отримала перший процедурний наказ Арбітражного трибуналу у справі "Суперечка про затримання трьох українських військово-морських кораблів і членів їх екіпажів".