RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Путін вже отримав український ринок електроенергії, тепер робить замах на газовий - Яценюк

Путін вже отримав український ринок електроенергії, і українці почали годувати російських шахтарів і наповнювати російський бюджет.

Про це написав у Facebook екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Путін повністю змінив тактику. Військову операцію замінили на економічну, енергетичну та політичну операцію по захопленню України. Путін вже отримав український ринок електроенергетики, і українці почали годувати російське "Інтер РАО", російських шахтарів і російський бюджет", - написав Яценюк.

На його думку, наступним кроком Росії буде повернення на наш газовий ринок "Газпрому" і відмова України від Угоди про вільну торгівлю з ЄС.

"Тепер вони повертають спеціальну дивізію російських військ - "Газпром". Наступним кроком буде відновлення "економічних зв'язків", а по факту - відмова від Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом ... Це не газ буде зі знижкою. Це Україну купують зі знижкою. Не вийшло затягнути нас в імперію через єдиний економічний простір, тепер тягнуть по-новому", - вважає Яценюк.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", який дозволив українським споживачам купувати імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак, з 1 жовтня розпочався імпорт електроенергії з Росії. Імпорт електроенергії з РФ в листопаді виріс в три рази в порівнянні з жовтнем і зайняв 15% українського ринку. В результаті зупиняються українські ТЕС і шахти.

11 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив - він не знав, що прийняті з ініціативи Геруса зміни в закон про ядерну енергетику дозволили відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ. Зеленський зазначив, що необхідно розібратися з імпортом електроенергії з Росії.