RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Меркель була незадоволена: з'явилися нові подробиці переговорів Зеленського в Парижі

На Нормандському саміті в Парижі лідери Франції і Німеччини були не готові до того, що українська сторона стане пропонувати зміни в чорновий варіант фінального комюніке.

Про це розповів учасник української делегації Олексій Резніков в інтерв'ю LB.ua.

Відповідаючи на питання про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель була нібито дуже незадоволена після двосторонньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, Резніков повідомив, що сам він на цій зустрічі не був присутній. У той же час, європейські дипломати висловились щодо того, що вони очікували іншого формату переговорів, з заготовленим заздалегідь результатом.

"Мої французькі колеги сказали, що їх лідери звикли трохи до іншого формату. Вони кажуть: "Як це може бути?". Лідери звикли, що все заздалегідь обговорено, що у них є попередній якийсь чорновий варіант. Вони вважали, що комюніке вже заздалегідь було обговорено", - зазначив Резніков.

За його словами, українська сторона вважала інакше і виходила з необхідності обговорювати ряд проблем.

"І що навіть якщо їхні політичні радники в чорновому варіанті щось написали, це не означає, що ми з цим згодні. Тому що мета Володимира Зеленського була говорити, обговорювати і знаходити рішення. І він базові речі - як то первинність кордону або виборів , - поставив на обговорення і до порядку денного", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, докладніше про зустріч читайте в матеріалі "Апострофа": Нормандський саміт завершено: про що говорили Зеленський і Путін - хроніка з Парижа.