RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Настав час бути оптимістами: експерт висловився про виступ Новинського на російському каналі

Виступ народного депутата Верховної Ради України Вадима Новинського в ток-шоу "Велика Гра" на російському "Первом канале" може бути хорошим знаком, оскільки українські політики починають отримувати майданчик для захисту інтересів України в Росії.

Про це у себе на сторінці в Facebook написав політичний експерт і журналіст Дмитро Джангіров.

На його думку, сам факт участі українського народного депутата в такого роду ефірі дає можливість задуматися про "відлигу" у відносинах РФ і України.

"Може бути, настав час бути оптимістами? До подібного роду "знаків і символів" я відношу і участь Вадима Новинського в ток-шоу "Велика Гра". Як ми пам'ятаємо, з української сторони на російських центральних каналах коментувати мирний процес було допущено вкрай обмежене коло осіб з цілком певною партійністю. Але, тепер і тут "відлига", - зауважив експерт.

Також експерт підтримав і заяви українського політика на російському політичному шоу по суті. На його думку, прогрес у врегулюванні дійсно можна спостерігати на власні очі, про що й говорив Новинський на "Первом канале".

"Я повністю підтримую позицію Вадима Новинського щодо того, що при оцінці результатів саміту Нормандської Четвірки необхідно враховувати той факт, що ще на початку нинішнього року - при попередньому президенті - багато з нині критикованого за недостатнє просування до врегулювання, було взагалі неможливо. Починаючи від розведення, нехай і локального, сил і виходом на обмін полоненими "всіх на всіх", завершуючи вмістом комюніке за підсумками зустрічі. Вважаю настільки ж важливими, як і просування вперед у мирному врегулюванні, заходи, які зроблять досягнуті позитивні зрушення незворотними", - заявив він.