RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський прибув з візитом до Польщі: опубліковано фото зустрічі

Президент України Володимир Зеленський розпочав дводенний робочий візит до Польщі та зустрівся колишніми бранцями нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

У перший день робочого візиту до Республіки Польща Президент України Володимир Зеленський взяв участь у вечері з нагоди відзначення 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.

"Мабуть, людство ще не вигадало слів, які могли б описати незламність і силу вашого духу", – сказав у своєму виступі Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що спогади в'язнів Аушвіца, багато з яких видані у книгах, дуже складно читати, оскільки неможливо при цьому стримати сльози.

"Ви це зробили! Ви неймовірні люди! Дуже сильні й дуже сміливі. Ви надихаєте ніколи не здаватися. Голокост називають найтемнішим періодом в історії людства. І ви – промені сонця, які перемогли темряву", – наголосив він.

Володимир Зеленський зазначив, що ці спогади "сповнені болем, смутком, страхом. Водночас – боротьбою, витримкою, надією й неосяжною людською мудрістю. Адже у них проглядається заклик викоренити ненависть як найбільший руйнівник людської цивілізації".

Програмою візиту також передбачена зустріч Володимира Зеленського з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як повідомляв "Апостроф, в четвер, 23 січня, президент України Володимир Зеленський з робочою поїздкою відвідав Ізраїль. Візит не обійшовся без несподіванок - український лідер відмовився від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту.

Також в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що його зустріч з головою РФ Володимиром Путіним в рамках Всесвітнього форуму Голокосту в Ізраїлі не було заплановано.