RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Несподівана поступка і великі плани: як проходить візит Зеленського в Ізраїль, онлайн

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Ізраїлю, який триватиме два дні. Поїздка не обійшлася без несподіванок - український лідер відмовився від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту, проте, плани у нього великі.

"Апостроф" стежить за всіма деталями візиту в онлайн-трансляції.

13:07 Президент України Володимир Зеленський відвідав Стіну плачу, де долучився до молитви за мир в Україні. Молитву прочитали головний рабин Києва Моше Реувен Асман, рабин Рав Шалом Аруш і головний рабин Стіни плачу Шмуель Рабінович.

"Мир - це головне, що потрібно Україні. Важливо, щоб молитва за мир звучала в таких святих місцях", - зазначив Зеленський.

12:00 Зеленський у Єрусалимі заявив, що Україна проводить переговори щодо звільнення утримуваних громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території та в Росії.

"Два треки, два списки. Список ми погодили у Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек - обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек - ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців - всіх, включно з кримськими татарами, іншими українцями, які перебувають на території Росії", - сказав глава держави.

10:15 Президент Володимир Зеленський і делегація України вирішили відмовитися від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту. Це пов'язано з тим, що до заходу дуже великий інтерес, але обмежена кількість місць - туди важко потрапити багатьом, хто пережив цю страшну трагедію.

"Вирішили передати моє місце і місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно. До того ж це жодним чином не скасовує вшанування пам'яті жертв однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття делегацією України. Будемо брати участь у всіх передбачених заходах і проведемо заплановані зустрічі з президентом, прем'єр-міністром і спікером Кнесету Держави Ізраїль", - йдеться в повідомленні.

Також в Офісі президента наголосили, що на основний захід повинні потрапити ті, хто на це більше заслуговує. Ті, хто вчинив найбільший подвиг - зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти.

08:58 В Офісі президента України заявили, що Зеленський почав візит до Ізраїлю. Заплановано, що він проведе зустрічі з керівництвом Ізраїлю і представниками ізраїльських ділових кіл.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що його зустріч з главою РФ Володимиром Путіним в рамках Всесвітнього форуму Голокосту в Ізраїлі зараз не запланована.

Нагадаємо, що Україна відреагувала на скандальну заяву послів Польщі та Ізраїлю про те, що українцям слід забути про те, хто такий Степан Бандера і засудити його дії.