RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Перемога Трампа в скандалі з імпічментом: названо важливий для України нюанс

Скандал з імпічментом президента США Дональда Трампа зіграв на користь України.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Експерт назвав позитивну сторону для України від процесу імпічменту.

"Скандал навколо України - це те, що зараз об'єднує республіканців і демократів. Він зіграв на користь України. Демократи в кожному своєму виступі звинувачували Трампа в тому, що він зрадив свого героїчного союзника, що захищає США і весь Захід від російської агресії. А республіканці їм відповідали - ні, ні в якому разі він не зрадив нашого героїчного союзника. Навпаки, він надав йому таку допомогу, яку ваш Обама ніколи б не зробив: мовляв, ми поставляємо "Джавелін", ну і так далі", - зазначив Піонтковський.

За його словами, республіканці і демократи наввипередки біжать, щоб відзначитися, як великі друзі України. Але такий стан на такому піку довго не буде. Тому зараз унікальний момент для України отримати статус "головного союзника - не члена НАТО". Для цього необхідно лише одне - воля українського політичного керівництва.

"Для України найголовніший результат імпічменту - це консенсус в політичному істеблішменті щодо підтримки України від російської агресії. Це відбувається на тлі очевидної зради Європи. Єдність американських членів парламенту дає величезний шанс українському керівництву, але я страшенно боюся, що воно його упустить", - заявив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зараз унікальний момент для України - Андрій Піонтковський.