RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Польський блогер Артур Прузовський розкритикував прем'єра за рішення відвідати Смоленськ

Намір прем`єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького відвідати Росію, щоб очолити жалобні заходи, присвячені 10-річчю смоленської авіакатастрофи, викликав неоднозначну реакцію в польському суспільстві.

Думку ображених наміром Моравецького поляків висловив блогер Артур Прузовський.

Так, у четвер, 13 лютого, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій підтвердив плани відвідати Смоленськ в 10-ту річницю авіакатастрофи, в якій у 2010 році загинув польський президент Лех Качинський.

"Новина, на кшталт політичної сенсації: прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій 10 квітня 2020 року має намір відвідати Росію, щоб очолити жалобні заходи, присвячені 10-річчю смоленської авіакатастрофи. Як же вас можна поважати, якщо ви не поважаєте ні себе, ні свій народ! 10 років триває розслідування і до сих пір Росія не віддала Польщі уламки літака, що розбився. Навіть після того як Парламентська Асамблеї Ради Європи прийняла резолюцію з вимогою до Росії про повернення Польщі уламків літака Ту-154М, Росія відмовилася це зробити. Які жалобні заходи можна проводити і очолювати з вбивцями? Не треба мені говорити, що це обмова. У 2016 році комісія з розслідування Смоленської трагедії встановила на тілах деяких жертв сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи. А через два роки британські експерти виявили сліди тротилу на уламках літака. Є ще у кого-то питання і сумніви причому тут Росія і чому вона досі не передала Польщі уламки літака", - написав блогер.