RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський підписав ряд важливих документів на переговорах в Катарі: подробиці

Президент України Володимир Зеленський, який прибув в Катар за день до початку офіційного візиту, зустрівся з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та обговорив з ним співпрацю двох країн.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Під час розмови сторони обговорили ключові питання двостороннього порядку денного, взаємодію в рамках міжнародних організацій і актуальну міжнародну і регіональну проблематику", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час візиту в Катар Володимир Зеленський підписав 13 двосторонніх документів і два комерційних контракти.

Глава України також провів переговори з прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару Халідом бін Халіфою Аль Тані.

В Офісі президента зазначили, що представники двох країн, зокрема, обговорили перспективи співпраці в сферах енергетики, продовольчої безпеки, інфраструктури та військово-технічного співробітництва.

Також йшлося про залучення інвестицій з Катару в розвиток інфраструктурних об'єктів в Україні, зокрема в будівництво доріг і мостів. Володимир Зеленський розповів еміру Катару про реалізацію проекту "Велике будівництво" і висловив надію, що катарські компанії приєднаються до нього вже в цьому році.

Також було порушено питання розширення проектів концесії українських портів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше посол України в США Оксана Маркарова відповіла на питання про те, чому Володимир Зеленський і президент США Джо Байден досі не провели особисту зустріч.