RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

72 години на збори: в МЗС України оголосили відповідь на затримання консула в Санкт-Петербурзі

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на затримання українського консула Олександра Сосонюка в Санкт-Петербурзі. Старшому дипломату посольства Росії в Києві висунули вимогу покинути територію України протягом 72 годин.

У Росії заявили про затримання українського консула: всі подробиці

Про це повідомили на офіційній сторінці МЗС України.

Затримання українського консула в українському МЗС назвали черговою провокацією проти співробітників дипломатичних установ України в Росії.

"Висловлюємо рішучий протест щодо неправомірного затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі і надання йому розпорядження покинути територію РФ до 21 квітня. Повністю виключаємо висунуті консульському співробітнику звинувачення", - сказано в заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України підкреслили, що російська влада своїми діями грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини та Віденську конвенцію про консульські зносини і ще раз підтверджує обраний Росією курс на подальше загострення з Україною.

"У відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві повинен покинути територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня", - відзначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", український дипломат Олександр Сосонюк, затриманий співробітниками ФСБ в Санкт-Петербурзі, буде висланий з території Росії.