RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Це не спрацює": у Зеленського розповіли, чого домагається Путін стягуванням військ до кордонів України

Переміщення російських військ, які відбуваються останнім часом біля кордонів України, є спробою Кремля змусити український уряд визнати незаконну окупацію Донецьку і Луганську.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі "РБК-Україна".

Він, зокрема, припускає, що Росія навмисно нагнітає ситуацію, використовуючи різні форми тиску, щоб домогтися від України визнання нібито "миром" окупації на Донбасі.

"Тобто змусити Україну прийняти те, що там є, в тому вигляді, як воно там є. Але це точно не може спрацювати", - стверджує Подоляк.

Радник глави ОПУ вважає, що фактором на користь України є пильна увага до дій Росії світової громадськості та лідерів провідних країн.

"З кожним днем наростає увагу світу до цієї ситуації, і цей фактор працює в нашу користь", - зазначив Подоляк.

Також він вважає, що на зустрічі радників "норманського формату", яка запланована на понеділок, 19 квітня, стане зрозуміло, чи готова російська сторона повернутися до конструктивних переговорів.

"Можна сказати жорсткіше: чи повертається до адекватності", - підкреслив радник глави ОПУ.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський відвідав Париж, де провів переговори з французьким президентом Еммануелем Макроном. До розмови президентів у форматі відеозв'язку приєдналася також канцлер Німеччини Ангела Меркель. Приводом для цієї зустрічі стало зосередження російських військ на кордоні України, яке загрожує ескалацією військового конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", після зустрічі із Зеленським Еммануель Макрон висловив бажання поговорити з російським лідером Володимиром Путіним. Темою переговорів стане загострення ситуації навколо Донбасу.