RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Макрон і Меркель розповіли, як події в Білорусі позначаться на "мінському" форматі

У понеділок, 31 травня, на спільній прес-конференції президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель лідери двох держав нормандського формату заявили про необхідність продовжувати роботу для врегулювання збройного конфлікту на сході України, не дивлячись на події в Білорусі.

Відео прес-конференції, яка проходила онлайн, опубліковано в Twitter Єлисейського палацу.

Французький президент, зокрема, підкреслив, що пошук рішення кризи на сході України повинен проходити через нормандський формат.

"Я не бачу більш ефективних способів роботи, ніж нормандський формат, в рамках якого в останні місяці досягнутий прогрес", - зазначив він

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у своїй зазначила, що робота в рамках нормандського формату "не залежить від того, що відбувається в Білорусі".

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава української делегації в тристоронньої групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі більше не будуть проходити в Мінську. Для проведення засідань Тристоронньої контактної групи вже шукають інший майданчик.

Причиною такого рішення стало припинення України авіасполучення з Білоруссю на тлі інциденту з екстреною посадкою літака Ryanair і затриманням журналіста Романа Протасевича.