RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Летіти до Мінська - ризиковано: дипломат США висловився про новий формат і місце переговорів щодо Донбасу

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що в переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі необхідно ввести нових учасників, крім країн "нормандського формату", а місце переговорів в Мінську не можна вважати безпечним.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таку думку американський дипломат висловив в четвер, 3 червня, під час онлайн-заходи "Стратегія реінтеграції України для її східних регіонів".

За словами Тейлора, "нормандському формату" потрібно більше енергії і більше оновлень.

"Можливо, йому потрібні нові гравці. І, можливо, йому потрібно нове місце, нова локація, нове місто. Складно уявити, що ми повернемося до Мінська. Хто хоче зараз летіти над територією Білорусі? Це ризиковано", - підкреслив екс-посол США в Україні .

За його словами, в США розглядають можливість приєднання до Нормандського формату, затримку з ухваленням рішення він пояснює тим, що адміністрація Байдена все ще проводить призначення на посади.

"Все, що я можу сказати: вони розглядають це. Я думаю, це обговорювалося, коли держсекретар Блінкен був в Києві два тижні тому", - додав Тейлор.

Як повідомляв "Апостроф", радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що після заяви Лукашенка про можливе допиті затриманого журналіста Романа Протасевича "слідчим" з ОРДЛО Мінськ не може вважатися нейтральним майданчиком для проведення міжнародних переговорів.