RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Допоможемо "півню свиснути": Кулеба розповів, як Росію будуть виводити з глухого кута по Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, яким чином Росію змусять вивести війська з Криму та хто допоможе в цьому Україні.

Про це Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Ми виведемо Росію з “глухого кута” і з Криму. Це ж політика. І є два вибори завжди в політиці: або ти сидиш і нічого не робиш, чекаєш, “поки півень свисне”, або ти усіляко допомагаєш “півню свиснути”. От і все! Це стратегія, перевірена історією. Час від часу в історії одні країни захоплювали територію інших держав. Але коли ти маєш системну роботу ключових гравців, спрямовану на одну конкретну ціль – звільнити окуповану територію, то, зрештою, це дасть свій результат”, - заявив Дмитро Кулеба.

За його словами, на цьому шляху важливо обрати тих, хто ці дії робитиме, та розробити механізм, в рамках яких це було б можливим.

“Це робитимуть ті суб’єкти – держави, міжнародні організації, ЄС, які створять ось це ядро “Кримської платформи». Потім “Кримська платформа” буде здобувати нових учасників, тому що “Кримська декларація” буде відкритим документом, до неї можна буде приєднуватися. В кожній з цих країн будуть задіяні три рівні – уряди, парламенти, експертне товариство. Ось всі ці суб’єкти (узагальнимо їхню назву) і будуть пропонувати, ухвалювати та реалізовувати конкретні кроки, спрямовані на деокупацію Криму”, - пояснив Дмитро Кулеба.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у "Кримській платформі" візьмуть участь всі країни-члени НАТО.