RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Пожежа йде за планом: як готується зустріч Зеленського з Байденом

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до США. 1 вересня він зустрінеться з главою Білого дому Джо Байденом, а на 31 серпня у нього заплановано ще вісім зустрічей.

Про це пише "ТСН".

Відзначається, що спочатку Зеленський проведе переговори в Міністерстві енергетики США, а далі - в Міноборони країни.

"В цілому три оборонних угоди мають бути. Також важливі речі щодо економічних домовленостей. Буде великий диспут щодо "Північного потоку". Має бути енергетична угода та домовленості. Я кажу: має бути тому, що диявол - в деталях. Треба почекати трохи" , - розповів Зеленський.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що не дивлячись на те, що США 31 серпня завершують виведення військ і евакуацію цивільних з Кабула, візит української делегації на чолі з президентом йде за планом.

"Я вважаю, що це дуже знаково. Незважаючи на всі проблеми, незважаючи на дуже навантажений графік, відносини з Україною є пріоритетними. Візит проходить за планом. Пожежа йде за планом - знаєте, є така приказка", - зазначив Кулеба.

Зустріч президентів відбудеться 1 вересня в Білому домі після обіду. Заплановано спілкування віч-на-віч, за результатами якого глави держав оприлюднять спільну заяву.

Читайте також матеріал "Апострофа": На тлі "афганського провалу": чи почує Зеленського "сплячий Джо".