RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

США виділять Україні певну суму військової допомоги

Президент США Джо Байден обіцяє надати Україні 60 мільйонів доларів військової допомоги перед своєю першою особистою зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомило видання THE HILL.

Байден зробив офіційну заяву в повідомленні, направленому в Конгрес, в якій говориться, що пакет військової допомоги призначений для "критично важливих потреб в області безпеки кордонів і самооборони", щоб допомогти Україні захистити себе від зростаючої російської агресії.

"Зміцнення позицій Росії уздовж українського кордону виявило нестачу можливостей українських збройних сил для захисту від російського вторгнення", - йдеться в повідомленні.

"Необхідно терміново усунути значні прогалини в потенціалі України, щоб посилити стримування на тлі нинішньої російської загрози".

У повідомлення Білого дому також висловлено занепокоєння у зв'язку з російсько-білоруськими військовими навчаннями, які намічені на середину вересня. У документі зазначається, що "Росія має досвід використання таких навчань як прикриття для агресивних дій проти своїх сусідів".

Пакет допомоги, запропонований Білим домом, повинен включати протитанкові ракетні системи Javelin, аптечки, стрілецьку зброю і боєприпаси. У ньому також говориться, що такі можливості, як "протидія безпілотним повітряним системам і протимінні радари, також можуть забезпечити критично важливе раннє попередження від вогню з непрямою наводкою і загроз з повітря".

Байден спочатку планував зустрітися із Зеленським у Білому домі на минулому тижні, але зустріч була відкладена через хаотичного виведення військ США з Афганістану.

Меморандум, який оголошує про військове пакеті, був вперше опублікований Білим домом в п'ятницю. При цьому президент повідомив Конгрес про те, що він розпорядився "виділити до 60 мільйонів доларів на оборонні статті та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту і навчання для надання допомоги Україні".

Військова допомога Україні вважається життєво важливим аспектом зусиль США з протидії російській агресії, особливо триваючим бойових дій на сході країни проти підтримуваних Росією сепаратистів.

Раніше ми також повідомляли, що Зеленського в Пентагоні зустрів міністр оборони і почесна варта: відео.