RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відкрила новий фронт: Лукашенко звинуватив Україну в створенні тренувальних таборів для втікачів із Білорусі

Чи не у всіх сусідніх з Білоруссю державах розвивається несприятлива для Мінську військово-політична обстановка.

Про це 27 вересня заявив чинний президент РБ Олександр Лукашенко, - інформує портал "Белта".

"Ситуація в суміжних державах для нас несприятлива. Більш того, керівництво цих країн взяло курс на конфронтацію з Білоруссю", - сказав він.

Як аргумент Лукашенко звернув увагу на Польщу. За його словами на державному кордоні з РБ розгортаються цілі військові корпуси НАТО і США зокрема. При цьому Лукашенко стверджує, що навіть настільки близьке до білоруських кордонів розміщення військ не важливо.

"Та в Польщі де не розверни, ясно, що це ж не проти Німеччини розгортаються ці війська", - пояснив Лукашенко.

Також він звернув увагу і на Україну, куди, за його словами, з'їжджаються багато втікачів з Білорусі. На території України вони нібито відправляються в спеціальні тренувальні табори і готуються до силового захоплення влади на своїй батьківщині.

При цьому, за словами Лукашенка, нібито навіть українські прикордонники знаходять тайники зі зброєю прямо біля кордону з Білоруссю.

"Якщо ці тайники для заходів на території України, то їх не треба тягти до нашого кордону. Вони б сховали десь в іншому місці. Ясно, ми бачимо ознаки непристойних дій у відношенні Білорусі. Про це вже чимало сказано", - резюмував білоруський президент.

Варто зазначити, що Олександр Лукашенко вже не вперше робить подібні заяви. Так, якийсь час назад він заявляв про затримання білоруськими прикордонниками кількох осіб на держкордоні. Тоді він теж стверджував, що ці люди прибули з тренувальних таборів в Україні.