RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Лукашенко розповів, хто йому злив інформацію про бійців ПВК "Вагнера" ​​під Мінськом

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, звідки йому стало відомо про найманців ПВК "Вагнера", які прибули на територію РБ.

Про це він повідомив, відповідаючи на питання журналіста CNN, - передає агенція "Белта".

За його словами, йому стало відомо про прибуття на територію Білорусі цих 30-ти осіб виключно від своїх спецслужб. Нібито, як тільки вони перетнули російсько-білоруський кордон по трасі Берлін - Москва, керівництво КДБ йому відразу доповіло про це.

"Що до нас прямує 30 озброєних осіб з Російської Федерації. І вони відразу ж потрапили в поле зору білоруських спецслужб", - заявив Лукашенко і додав, що з того моменту він особисто контролював цю ситуацію щогодини.

За словами президента, коли ці люди зупинилися в одному з готелів, він поцікавився у офіцерів КДБ, чи зможуть вони гарантувати повний контроль над ситуацією. Ті йому чесно відповіли, що 100-відсоткових гарантій бути не може.

Побоюючись, що хтось з цих озброєних людей міг зникнути з поля зору підконтрольних Мінську спецслужб, Лукашенко віддав наказ усіх їх затримати. Опору вони не чинили.

Після цього і розгорівся всім відомий скандал, як в Україні, так і в Росії. Президент РБ стверджує, що при цьому він пропонував генеральним прокурорам України і РФ приїхати до Мінська і обговорити це питання з генпрокурором Білорусі. Але ніхто не приїхав.

Тоді Лукашенко покликав свого старшого сина, який на той момент працював на посаді помічника президента з національної безпеки, і дав йому доручення. Воно полягало в тому, щоб він прибув до затриманих і поставив їм просте запитання: "Куди вони хочуть виїхати - в Україну або в РФ?".

"Я ж розумів, що ці хлопці виконували чийсь наказ", - додав Лукашенко.

За його словами, всі затримані, включаючи і шістьох громадян України, одностайновідповіли, що хочуть вирушити тільки в Росію.

Раніше ми також повідомляли про те, що деякий час тому допит генерала Бурби з приводу справи про "вагнерівців" перервали на найцікавішому.