RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Вагнергейт" в Україні: допит генерала Бурби перервали на найцікавішому

У п'ятницю, 20 вересня, Тимчасова слідча комісія Верховної Ради допитала колишнього керівника Головного розвідувального управління Василя Бурбу у справі затримання бійців російської ПВК "Вагнера". Однак ТСК не дослухала Бурбу, його виступ було перервано.

Про це повідомляє "Суспільне".

Як розповів народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький, Бурба підтвердив факти, оприлюднені в розслідуванні CNN.

"Пан Бурба, за великим рахунком, підтвердив все те, що ми бачили в розслідуваннях численних телевізійних каналів, зокрема телеканалу CNN. Ніяких спростувань того, що там було передано не було", - сказав він.

Княжицький додав, що на "найцікавішому місці" доповіді Бурби керівництво ТСК закрило засідання і попросило опозиційних нардепів покинути зал.

"На самому цікавому місці, коли мова зайшла про те, хто ж знав про це (про спецоперацію із затримання "вагнеровців", - "Апостроф"), а Бурба хотів розповісти як це все відбувалося, вони закрили комісію і заборонили нам приймати в цьому участь ", - розповів він.

За словами нардепа, під час засідання ТСК Бурба заявив, що на нього чиниться тиск з боку "української держави".

Керівниця ТСК, депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла на брифінгу за підсумками засідання комісії відмовилася пояснити, чому Бурбу перервали.

"Усі матеріали, пов'язані з заслуховуванням показань Бурби поки носять закритий характер", - зазначила вона.

Своєю чергою журналіст Юрій Бутусов написав в Facebook, що очевидно, розслідування знову затягують за вказівкою офісу президента.

"Засідання продовжать завтра, судячи зі слів голови комісії. Подивимося. Уже вкотре плани раптово змінюються. Минуло 13 місяців, а слідча комісія досі не заслухала всіх учасників спецоперації та учасників наради в кабінеті президента Зеленського", - написав він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мені не подобається, коли в справі з "вагнерівцями" розкрили роботу спецслужб - генерал СБУ.