RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Після розмови з прем'єром президент Чехії потрапив в реанімацію: чим це загрожує країні

10 жовтня президент Чехії Мілош Земан був госпіталізований у відділення інтенсивної терапії Центрального військового госпіталю в Стржешовіцах. Це сталося незабаром після зустрічі Земана з прем'єр-міністром Андрієм Бабішем.

Про це повідомив портал Novinky.

Прес-секретар президента Іржі Овчачек заявив, що Земан за рекомендацією лікаря Заворала погодився бути госпіталізованим в військовий госпіталь. Відповідно до джерел на сервері iRozhlas і Чеського телебачення, це планова госпіталізація.

О 14:00 директор Центрального військового госпіталю і його лікар Мирослав Заворал виступили на прес-конференції. Вони повідомили, що Земан госпіталізований в реанімацію.

Милош ЗеманФото: Novinky

"Після 13:00 ми прийняли президента в лікарню. Причина - ускладнення хронічного захворювання, від якого його лікують в нашій країні. Він госпіталізований в реанімацію", - повідомив Заворал.

За його словами, він не може повідомити пресі діагноз президента, так як він не давав на це своєї згоди. Заворал навіть не сказав, в якому стані президент. Він тільки запевнив, що президенту буде надана необхідна допомога.

Напередодні в країні були підведені підсумки парламентських виборів. Дві політичні сили прийшли до фінішу з майже однаковим результатом.

У зв'язку з цим ситуація з президентом загрожує труднощами в процесі формування нового уряду в країні. Згідно з Конституцією ЧР, право призначення нового глави уряду належить тільки президенту. Чеська Республіка опинилася в надзвичайній ситуації.

Раніше ми також повідомляли про те, що на виборах в Чехії сталася сенсація.