RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Епоха Меркель закінчилася: канцлерка Німеччини пішла у відставку через 16 років

16-річна епоха правління канцлера Німеччини Ангели Меркель завершилася. 26 жовтня 2021 року президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зачитав і вручив Меркель повідомлення про закінчення її державної роботи.

Про це повідомило німецьке видання WAZ.

Деякий час вона продовжуватиме займати цю посаду на формальних підставах як тимчасово виконуюча обов'язки канцлера. Це триватиме доти, поки в Бундестазі демократичним шляхом не сформується нова коаліція, яка обере її наступника.

Ангела Меркель обіймала посаду канцлера Німеччини з 2005 року. Вона стала першою жінкою, яка займала цю посаду такий тривалий проміжок часу – 16 років.

За час свого правління найбільш значущу роль для України вона відіграла після окупації АРК Крим Російською Федерацією та початку бойових дій на Донбасі у 2014 році. При цьому вона завжди відстоювала територіальну цілісність України та мирний шлях урегулювання конфлікту на південному сході. Однак, тим паче, вона опосередковано поставила під загрозу економіку України, заохочивши завершення будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Раніше вона вважалася де-факто лідером усього Євросоюзу і була визнана найвпливовішою жінкою планети.

Раніше ми також повідомляли, що політолог назвав головні помилки команди канцлера Ангели Меркель, через які її партія програла вибори.