RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Санкції США проти "Північного потоку – 2": що насторожує експертів

Палата представників США затвердила оборонний бюджет на 2022 рік, і в ньому не згадуються санкції проти "Північного потоку - 2", немає санкцій щодо російського суверенного боргу і не введені санкції проти 35 росіян з "ближнього оточення Путіна".

За словами американіста Сергія Галака, такий поворот у політиці Вашингтона щодо "Північного потоку – 2" дуже насторожує.

"На брифінгу в Білому домі радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи розмову Байдена з Путіним, двічі уникав конкретної відповіді щодо "Північного потоку - 2". Як відомо, з проекту бюджету з оборонних витрат прибрали положення, внесене республіканцями про автоматичні санкції против "Північного потоку - 2", - каже експерт.

Проте він зазначив, що є підтвердження того, що коли буде вторгнення російських військ в Україну, тоді США повернеться до цього питання.

"Двічі на прохання прояснити ситуацію Салліван відповідати не став, сказавши, що зараз він не вдаватиметься до деталей. Оце якось підвісило питання. Може Адміністрація Байдена робить це навмисно, можливо вони лякають, або дають зрозуміти Росії, що якщо та буде поводитися пристойно, то американці не будуть далі просувати це питання", - сказал Сергій Галак.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Приниження Зеленського: розмова Байдена та Путіна стала апофеозом провальної зовнішньої політики Банкової