RU  UA

​Все під контролем: Данілов розповів про загрозу повномасштабного вторгнення Росії

Секретар РНБО України Олексій Данілов спрогнозував, чи є зараз реальна загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю для програми Security Talks із Валентином Бадраком.

Повну версію ви зможете побачити цієї суботи, о 21:00 в ефірі "Апостроф TV". А поки публікуємо фрагмент інтерв'ю.

“Коли 30-го жовтня через газету Washington Post почали роздмухувати ситуацію, що тут велике скупчення військових тощо – ми чітко дали зрозуміти, що ми володіємо інформацією, на той час цього не було. Чи є зараз збільшення військової присутності на кордонах з нашою територією? Так, є. Але воно вже не настільки (велике -ред.), не вкрай критичне для того, щоб зараз наголошувати, що “все, от завтра вони почнуть”. Ми цього зараз не бачимо, ми чітко розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону. Саме кордону, не лінії зіткнення з Російською Федерацією. З їх посіпаками, які там на сьогоднішній день є. Ми чітко розуміємо, що знаходиться на відстані до 400 км від нашого кордону, ми розуміємо, що це за угрупування, ми розуміємо їх кількість, розуміємо, чим вони оснащені – в нас це все є під контролем і ми інформацію від відповідних інституцій отримуємо з цього приводу щодня. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо. Чи може вона з’явитись завтра? Так, зможе. Тому що ми не знаємо, що там в голові в людей, які сидять в Кремлі і як вони на сьогоднішній день будуть міркувати тими чи іншими речами”, – зазначив Данілов.

Він також розповів про перспективи деокупації ОРДЛО.

Тут є доволі така проста річ: чи можемо ми звільнити Донецьку і Луганську області у військовий спосіб? Так, можемо. Чи будемо ми це робити? На сьогодні – ні. Чому? Тому що ми усвідомлюємо собі, що це будуть людські жертви. Для нас життя людини – це є сама висока цінність”, – розповів Данілов.