RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Спробуєте ще раз, отримайте по яйцях": у Польщі жорстко відповіли Росії щодо НАТО

Колишній міністр закордонних справ Польщі та чинний депутат Європарламенту Радослав Сікорський різко відповів очільнику МЗС Росії Сергію Лаврову з приводу НАТО.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Twitter Сікорського.

Польський політик прокоментував твіт посольства Росії у Великій Британії, де були викладені слова Лаврова про те, що НАТО "стало чисто геополітичним проектом, спрямованим на захоплення територій, що осиротіли внаслідок розпаду Організації Варшавського договору та Радянського Союзу".

У відповідь на це Сікорський заявив, що Росія (до цього - СРСР) ніколи не була "батьком", а скоріше, була "серійним ґвалтівником" для країн, які раніше перебували у зоні впливу Москви,

"Усвідомте, російське посольство, раз і назавжди, мовою, яку ви можете зрозуміти. Ось чому за вами не сумують. А якщо спробуєте ще раз, отримайте по яйцях", відповів Сікорський Лаврову.

Раніше "Апостроф" публікував перші відеозаписи Женевської зустрічі, яка відбулася в понеділок, 10 січня. Йшлося про основний раунд переговорів представників Сполучених Штатів та Російської Федерації щодо "гарантій безпеки".

До цього ми повідомляли, що держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, як знизити напруженість між НАТО та Росією.