RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії: скільки діятимуть обмеження

Європейський Союз продовжив санкції проти Російської Федерації за агресію проти України - вони діятимуть як мінімум до 31 липня 2022 року.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на сайт Ради ЄС.

Санкції, які діють щодо окремих секторів російської економіки, діятимуть ще як мінімум впродовж шести місяців. Вперше їх було запроваджено влітку 2014 року у відповідь на агресивні дії Росії щодо України.

Йдеться про обмеження для російських банків та компаній у доступі до ринків капіталу ЄС (як первинних, так і вторинних - "Апостроф"), заборону надання фінансової допомоги та посередництва для фінансових установ з Росії, заборону прямого чи непрямого імпорту, експорту або передачі військової продукції, заборону на постачання товарів подвійного призначення. Крім того, санкції обмежують доступ РФ до технологій, які можуть бути використані у секторі енергетики.

Крім економічних санкцій, було вжито й інших заходів, пов'язаних з окупацією Росією Криму та Севастополя, а також з дестабілізацією ситуації навколо України. До цих заходів відносяться:

  • заборона на в'їзд до країн ЄС причетних до анексії українського півострова;
  • "заморожування" активів;
  • обмеження економічних відносин із окупованими РФ територіями України.

Раніше ми повідомляли, що у Сенаті США заявили про готовність запровадити широкомасштабні санкції проти вищих посадових осіб російського уряду та військових, включаючи президента Володимира Путіна, а також ключових банківських установ, якщо Москва почне військові дії проти України.