RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У НАТО візьмуть за ніч: ще дві країни можуть включити до Альянсу

В НАТО протягом умовних 12 годин можуть прийняти ще дві держави - Фінляндію та Швецію. Обговорення їхнього гіпотетичного вступу до Альянсу розпочнеться відразу ж після можливого нападу Росії на Україну.

Про це заявив екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Якщо Фінляндія та Швеція подадуть прохання про вступ (в організацію -ред.). ми зможемо прийняти рішення миттєво. Ви зможете стати членом вже наступного дня, бо відповідаєте всім необхідним критеріям членства", - заявив колишній генсек НАТО фінської громадської телерадіокомпанії Yle .

Незважаючи на те, що під час переговорів Росія зажадала накласти вето на розширення НАТО, керівництво Альянсу не дозволить Володимиру Путіну перетворитися на якусь Швейцарію, яка відчиняє двері до підрозділу, або тримає їх закритими.

"Думаю, що російська атака спровокує обговорення у Фінляндії та Швеції щодо вступу до НАТО… тому ціна нападу на Україну виявиться надзвичайно високою для Путіна", - наголосив Расмуссен.

Тим часом, глава Міністерства закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що Фінляндія зараз не розглядає питання свого вступу до НАТО.

Раніше ми також повідомляли, чим загрожує Україні можливий компроміс між НАТО та Росією.