RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Німеччина жорстко висловилася щодо "Північного потоку-2"

Влада Федеративної Республіки Німеччина може запровадити нові санкції проти Російської Федерації у разі її вторгнення на територію України.

Про це під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявила його німецька колега Анналена Бербок.

За словами глави МЗС ФРН, наразі процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2" зупинено. Вона зазначила, що територіальна цілісність України не є питанням для обговорення, а кожна нова агресія з боку Росії матиме велику ціну.

Водночас Бербок зазначила, що Німеччина не говоритиме про Україну без України - всі свої кроки офіційний Берлін погоджуватиме з Києвом та Брюсселем, тобто з НАТО.

Раніше офіційний Вашингтон пояснив, що може очікувати газопровід "Північний потік - 2" у разі нового загострення на російсько-українському кордоні та ймовірного військового вторгнення РФ в Україну.

Також "Апостроф" повідомляв, що Сенат США провалив законопроект республіканця Теда Круза про санкції проти російського газопроводу "Північний потік - 2", який просив ухвалити президент України Володимир Зеленський.