RU  UA

Флот РФ розпочав великі навчання в Балтійському морі: задіяно десятки бойових кораблів

Російська Федерація вивела у Балтійське море 20 бойових кораблів, катерів та суден для виконання завдань в рамках планових заходів бойової підготовки.

Про це йдеться у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Зазначається, що у рамках навчання у складі тактичних груп діятимуть тральщики та малі протичовнові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери. Під час маневрів вони відпрацюють завдання протичовнової та протиповітряної оборони, а також протимінного забезпечення.

Росія проводитиме воєнно-морські навчання у січні-лютому 2022 року, у яких візьмуть участь близько 10 тис. російських військових.

Нагадаємо, Росія почала проводити військові навчання на кордонах України на полігонах у Воронезькій, Бєлгородській, Брянській та Смоленській областях.

У маневрах задіяно близько трьох тисяч військових ЗВО (Західного військового округу). Також у навчаннях задіяно близько 300 одиниць військової техніки, серед яких танки Т-72Б3 та бойові машини піхоти БМП-2.

У лютому Росія планує провести спільні військові навчання із Білоруссю поблизу кордонів з Україною та ЄС. Спершу навчання під назвою "Союзна рішучість-2022" пройдуть на території Білорусі. Після цього розпочнеться підготовка до навчань уже на території Росії — "Щит союзу-2023".