RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Поки що немає причин: у ЄС відреагували на істерію з евакуацією дипломатів з України

В ЄС заявили, що зараз поки що не збираються евакуювати своїх дипломатів та їхні родини з України за прикладом США та Великобританії. На даний момент, немає причин для того, щоб робити подібні кроки. Спочатку треба дочекатися логічного завершення переговорів із Росією.

Про це заявив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє сайт ЄС.

На сайті також зазначили, що представники Євросоюзу заслухають 24 січня позицію державного секретаря США Ентоні Блінкена щодо українського питання. Боррель підкреслив, що поки йдуть переговори з РФ, причин для евакуації дипломатів та їхніх сімей з території України немає.

"Ми не збираємося робити те ж саме, що Сполучені Штати (евакуювати дипломатів – Ред), тому що не бачимо для цього якихось конкретних причин", – сказав Боррель.

Тим часом Vesti.ua повідомляють у Telegram, що за непідтвердженою інформацією їхнього джерела з Верховної Ради, Франція також евакуює своїх дипломатів та їхні сім'ї з України.

Також Telegram-канал KlymenkoTime повідомляє, що Австралія вже розпочала евакуацію своєї дипломатичної місії з території України.

Раніше ми повідомляли, що Державний департамент Сполучених Штатів дозволив виїзд працівникам дипломатичної місії з України через загрозу військового вторгнення Росії.

Крім цього Великобританія також розпочала евакуацію дипломатів з України.