RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Для захисту: прем'єр Британії анонсував санкції проти Росії

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про готовність запровадити нові санкції проти Російської Федерації.

Про це він заявив під час візиту до Києва – трансляцію вела прес-служба Офісу президента України у Facebook.

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Джонсон заявив: якщо Росія піде на відкрите військове вторгнення в Україну, її чекатимуть нові санкції. За словами британського прем'єр-міністра, в нинішніх умовах йдеться про захист демократії та свободи.

Джонсон також зазначив, що ці санкції узгоджені з іншими країнами-союзниками Британії, включаючи США.

"Санкції будуть активовані, якщо нога російського військового ступить на українську землю. Життєво важливо, щоб у Москві це зрозуміли. Це робиться не для того, щоб проявити ворожість, а щоб показати свою відданість захисту свободи, демократії та суверенітету України перед агресією (зі сторони Росії)" , - заявив Джонсон.

Нагадаємо, 1 лютого, у Києві відбулася зустріч прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона та Президента України Володимира Зеленського. Зеленський зазначив, що на зустрічі було обговорено низку заходів щодо стримування Росії від подальшої агресії проти нашої країни, а Джонсон заявив, що нове вторгнення Росії в Україну було б катастрофою для самої РФ та всього світу, а також поразкою для Володимира Путіна.

Ми також повідомляли, що до Києва з візитом прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Під час свого виступу він порівняв життя по сусідству з Росією із життям біля підніжжя вулкана.