RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Вікно" для російського вторгнення: у Байдена пояснили, чого чекати від Путіна

Радник президента Сполучених Штатів Америки Джейк Салліван заявив, що Росія може будь-якої миті почати атаку проти України. За його словами, напад може мати різні форми.

Про це повідомляє CNBC.

Заява Саллівана прозвучала на тлі чергової публікації німецьким таблоїдом Bild плану ймовірного вторгнення російської армії в Україну. За словами радника очільникома Білого дому, президент Росії Володимир Путін може будь-якої миті віддати наказ про повномасштабну атаку на Україну.

Салліван зазначає, що атака може мати різні форми – це можуть бути нові кібератаки, повномасштабне вторгнення регулярних російських військ або анексія українського Донбасу.

Тим часом, офіційні особи України спростовують можливість нової атаки Росії. Так, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що напад військ РФ на Україну з боку Білорусі зараз є вкрай малоймовірним.

Натомість міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Україна готова до будь-якого розвитку подій і наголосив, що українці мають потужну армію, безпрецендентну міжнародну підтримку та віру людей у свою державу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, який фактор ускладнить можливе вторгнення РФ в Україну.