RU  UA

Проти Росії ведеться складна гра: що важливо знати про посилення НАТО на сході

НАТО веде проти Російської Федерації багаторівневу геополітичну гру в протидії ескалації на українському кордоні. Однією з її частин є нарощення військової присутності Альянсу у країнах Балтії та Польщі на випадок, якщо російські війська залишаться у Білорусі після військових навчань.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів експерт із політики США та інформаційної політики Аналітичного центру ADASTRA Артур Колдомасов.

Так експерт прокоментував план посилення присутності НАТО на східному фланзі. За його словами, якщо порівняти історію відносин США з НАТО ери Дональда Трампа та ери Джо Байдена, то очевидно, що сильніший зв’язок з Європою - один з ключових елементів зовнішньополітичної концепції адміністрації президента Байдена. Тому такі дії цілком логічні в даній лінії зовнішньополітичної концепції, наголосив він.

Політолог зауважив, що нарощення сил НАТО на сході не повинно викликати занепокоєння, оскільки це один з елементів складної гри.

"Зрозуміло, що у багатьох таке рішення викликає занепокоєння, але потрібно розуміти, що зараз ведеться складна і багаторівнева гра по протидії ескалації на кордоні з Україною, і відповідно ця гра включає у себе дуже багато різних елементів. І відповідно такі кроки також входять до цієї гри, і відповідно, її потрібно грати з вмінням, із знаннями. Я впевнений, що у Вашингтоні добре все розуміють, добре все продумали, і скажімо так, це не є зайвим", - зазначив Артур Колдомасов.

Нагадаємо, що Збройні сили Німеччини збільшують свою військову присутність у Литві на 350 солдатів, а Великобританія відправить таку саму кількість військовослужбовців до Польщі.