RU  UA

Британські депутати про ризик вторгнення РФ в Україну: дипломатичне рішення буде знайдено

Велика Британія уже довгий час підтримує Україну у протистоянні агресії Росії, надаючи фінансову допомогу та підтримуючи розвиток військово-морської інфраструктури нашої держави.

Про ризики, які несе можливе російське військове вторгнення, розповіли британські депутати Стюарт МакДональд та Дейв Дуган для "Апострофа" й "Апостроф TV".

"Очевидно, що ризики великі. Йде колосальне та безпрецедентне нарощування військ, що непокоїть людей тут, в Україні, та у всіх країнах Заходу, зокрема, у Європі. Але ми сподіваємось, що дипломатичне рішення буде знайдено. Ніхто не зацікавлений у війні, в тому числі Росія. Але ми маємо з усією серйозністю поставитися до цього ризику – саме тому Велика Британія підтримує Україну, та інші країни тією чи іншою мірою також підтримують Україну", - висловив свою позицію МакДональд.

Він сподівається, що нової хвилі війни та екскалації конфлікту, котрий зараз триває, вдасться уникнути за допомогою дипломатичних зусиль.

Дейв Дуган, у свою чергу наголошує на тому, що напад на Україну загрожуватиме західним цінностям, зокрема демократії.

"Саме Україна перебуває під безпосереднім тиском з боку Росії, але це не лише напад на Україну чи загроза такого нападу – це загроза західним демократичним цінностям, і ми не можемо не реагувати на це", - підкреслив депутат британського парламенту.

Раніше "Апостроф" писав про те, що генеральний секретар НАТО Йенс Столенберг попереджав Росію про два можливі варіанти розвитку подій у конфлікті з Україною: вона може вибрати дипломатичне рішення або ж конфронтацію, за яку"заплатить високу ціну".