RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Використовує тактику НКВС: Україна впіймала Росію на брехні про обстріл Станиці Луганської

Прокремлівські ЗМІ заплутались у пропаганді, оприлюднюючи дві протилежні версії того, хто ж винен в обстрілах на Донбасі. Спочатку пишуть, що обстріл дитсадка в Станиці Луганській - інсценований, а потім обвинувачують "київських бойовиків" та ЗСУ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на провладне російське ЗМІ та з посиланням на пресслужбу Міноборони України.

Російські ЗМІ посилаються на інформацію з так званої ЛНР. Фейки активно розповсюджують популярні медіа, зокрема "Комсомольська правда", "РИА Новости" та "Новости на Первом Канале".

Дві протилежні версії з'явились уже під вечір у день обстрілів (17 лютого). Одна з них стверджує, що це "постановка" зі сторони України, а також пояснює чому: "серйозно зруйновані стіни, але скло у вікнах скрізь ціле".

Фото: ООС

Фото: ООС

Інша версія вже говорить про те, що обстріли дійсно були, але з боку ЗСУ. Навіть уточнили бригаду, яка це "робила" - 79-а. Вони, звичайно ж, мали й "докази" - якесь фото, де будівля сфотографована з чотирьох сторін, та нібито мапу з супутника.

Фото: Прокремлівські ЗМІ

Міністерство оборони України повідомило, що воно разом із Міністерством внутрішніх справ організували поїздку більше ніж двадцятці західних ЗМІ в Станицю Луганську, аби ті побачили правду на власні очі.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр теж відреагувала на російські фейки, називаючи їх типовими для РФ.

"Російська Федерація діє у властивій їй манері. Грубо порушує міжнародне право, домовленості, цинічно обстрілює дитячий садок і школу, а потім заповнює інформпростір фейками, що це нібито українська сторона. Така собі інформаційна тактика, якщо чесно, враховуючи, що нею користувались ще НКВС — тобто минуло десятки років як вона викрита. Втім наша інформаційна перевага у правді, яка до того ж підтверджується фактичними доказами", - прокоментувала вона.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що пізнього вечора 17 лютого бойовики знову почали обстрілювати населені пункти Луганщини. Унаслідок влучення снаряда спалахнув житловий будинок.