RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Які "кордони" будуть у "ДНР" та "ЛНР": у Росії зробили нову заяву

У ЗМІ з'явилася інформація про заяву голови думського комітету у справах СНД Леоніда Калашнікова щодо того, що Росія нібито визнає так звані "Л/ДНР" у межах Луганської та Донецької областей.

Про це повідомило видання "Інтерфакс - Росія".

"У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає ДНР", - сказав Калашников.

За словами Калашникова, представники самопроголошених республік вважають, що їхня "державність" поширюється на ті території Луганської та Донецької областей, які зараз знаходяться під контролем Києва.

"А як ці кордони відновлюватимуться, у цій угоді і не передбачено. Як вони відновлюватимуться, це не наші з вами компетенції", - додав голова комітету.

Водночас Telegram-канал "Підйом" стверджує, що їм вдалося зв'язатися з Калашниковим. Він нібито спростував те, що так звані "Л/ДНР" визнають у межах Донецької та Луганської областей.

Він ще раз нагадав, що в угодах із "республіками" немає жодного слова про те, в яких межах вони визнаються.

"Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив цю качку, що ми визнаватимемо ДНР і ЛНР у межах Донецької та Луганської областей. В угоді йдеться про конкретні речі в галузі дружби, співпраці, безпеки та взаємної допомоги. Все інше — це питання вже зовсім не для Росії, а, звичайно, ДНР та ЛНР", - заявив Калашніков.

При цьому він додав, що "Росія не займається уточненням кордонів інших держав":

"Це не право Росії - уточнювати чужі кордони. Ми ж не будемо демаркацією кордону займатися, нехай її проводять сторони, які себе оголосили державами. Ця угода про співпрацю між країнами в тих межах, в яких вони почуваються, зверніться до них", - резюмував Калашніков.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Раді Федерації РФ виступили з уточненням щодо "кордонів", у яких Кремль визнав т.зв. "ДНР" та ЛНР".