RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У яких "кордонах" Путін визнав "ЛНР" та "ДНР": з'явилося роз'яснення з Росії

У Раді Федерації РФ виступили з уточненням щодо "кордонів", у яких Кремль визнав т.зв. "ДНР" та ЛНР".

Про це повідомляє Telegram ТАСС.

За словами заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрія Клімова, йдеться про лінію зіткнення - він додав, що "кордони фактично встановлені".

Також Клімов додав, що питання про ратифікацію договорів про дружбу та співпрацю з республіками буде розглянуто на засіданні Ради Федерації у вівторок, 22 лютого.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками". При цьому прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував "не забігати наперед" із цим питанням.

Також ми повідомляли, що 21 лютого самозвані "лідери" "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник закликали президента РФ Володимира Путіна визнати "незалежність"т.зв. республік.

Пізніше "Апостроф" повідомив, що в найвищі посадові особи Росії запропонували Володимиру Путіну визнати окремі райони Донецької та Луганської областей України (т.зв. "ДНР" та "ЛНР") "незалежними республіками" .

На тлі рішення Путіна країни Заходу закликали запровадити санкції проти Росії та засудили дії Кремля.